Wat is het verschil tussen statische hechtende en zelfklevende raamfolie (plakfolie voor ramen) ?

Statisch raamfolie hecht door middel van statische elektriciteit. Er komt geen lijm aan te pas en laat daardoor geen sporen achter op het glas of raamwerk, het is relatief makkelijk te verwerken, eenvoudig te verwijderen en geschikt voor hergebruik. Zelfklevend raamfolie heeft een lijmlaag en hecht zich vrij snel vast aan het oppervlak, het is noodzakelijk dat u voldoende water gebruikt tijdens het aanbrengen zodat u de folie nog kunt corrigeren. Zelfklevend raamfolie is niet herbruikbaar.

 

Waarvoor wordt raamfolie gebruikt?

Raamfolie wordt veelal gebruikt als decoratieve oplossing en tegen inkijk oplossing voor ramen met veel inkijk. Afhankelijk van de gebruikte folie kunt u deze inkijk van buitenaf verminderen of minimaliseren zodat het uw privacy verhoogd.

Raamfolie kan ook heel goed worden gebruikt op glazen deuren, glaswanden, kamerschermen, douchecabines (aan buitenzijde), spiegels, kastdeurtjes met ruitjes, vitrine kasten, etalageruiten, bloemenvazen, schermen, etc. Zolang de ondergrond maar egaal, vet- , stof- en kalkvrij is.

Kan ik raamfolie ook buitenshuis gebruiken?

Voor gebruik buitenshuis, bijvoorbeeld in galerijen, adviseren wij u de professionele raamfolie toe te passen. Deze folie beschikt over eigenschappen die zich goed staande houden bij de verschillende weersinvloeden.

Gewone raamfolie is uitsluitend geschikt voor gebruik binnenshuis. Bij buitengebruik kan door de weersinvloeden de kleurechtheid niet gegarandeerd worden.


Is elke raamfolie toepasbaar op ieder soort glas?

Nee, indien u HR++ glas heeft dan dient u rekening te houden met zijn beperkingen.

Dit glas is gevoelig voor plaatselijke warmteophoping en temperatuursverschillen, het gebruik van donker gekleurde folies wordt dan ook zeer sterk afgeraden omdat deze de kans op een thermische breuk vergroten. Wilt u meer informatie over dit type glas en de mogelijkheden voor het plaatsen van folie op dit glas dan verzoeken wij u contact op te nemen met uw glasleverancier. Het gebruik van raamfolie op (speciaal) glas is geheel uw eigen risico, laat u daarom goed informeren om teleurstelling te voorkomen. Het beplakken / aanbrengen van folie op glas verhoogt de kans op thermische breuken. Het risico hierop is bij gewoon enkel en dubbelglas is het laagst.

Heeft u ander isolerend, speciaal glas? Vraag dan ook uw glasleverancier of raamfolie geschikt is om aan te brengen. 

Indien u zelfklevende folie op enkel glas plakt, houdt er dan rekening mee dat het verwijderen ervan zeer voorzichtig moet gebeuren. Zelfklevende folies beschikken over een sterke lijmlaag u dient hier rekening mee te houden voordat u de folie gaat plaatsen.

Het aanbrengen van raamfolie is voor eigen risico:

Enkel en/of dubbel glas breekt normaliter niet door raamfolie
De raamfolie kan wel een al bestaand gebrek zichtbaar maken of de verergering hiervan bespoedigen.

Glasbreuk treedt slechts in zeer zeldzame gevallen op, let op bij onderstaande situaties:
 
* Bij ramen die oud zijn en waar dus een reeds bestaand gebrek (breuk/barst) in aanwezig is.
* En/of waar al spanningen in het glas aanwezig zijn, afkomstig vanuit productie.

Het glas dient vooraf gecontroleerd te worden op eventuele bestaande gebreken. Wanneer dit het geval is, wordt afgeraden om folie aan te brengen.

 

Hoe en wanneer kan ik het beste raamfolie aanbrengen?

Een mooi eindresultaat behaalt u door er voldoende tijd voor uit te trekken, statische raamfolies zijn betrekkelijk eenvoudig te plaatsen en te corrigeren, de zelfklevende raamfolies vergen wat meer tijd omdat de correctietijd korter is en u secuur te werk dient te gaan. Voor een uitgebreide uitleg over het aanbrengen van raamfolie kunt u kijken onder 'Raamfolie aanbrengen' in de zwarte balk bovenaan de site.

 

 

Ik wil graag exact op maat gesneden raamfolie bestellen, kan dit?

U heeft bij ons de mogelijkheid raamfolies per 10cm te bestellen, bij folies met een uitzonderlijke print is afname per blok mogelijk, dit wordt aangegeven bij de productomschrijving.

In principe snijden wij uw raamfolie altijd wat ruimer daar het gebruik van de verschillende meetmethodes, van zowel uw als onze kant, veelal afwijkingen vertonen. Wij zullen u om die reden dan ook altijd ( met uitzondering van de coupons) +/- 2 cm meer leveren.


Ik wil graag bestellen maar wat is jullie levertijd?

Wij streven ernaar uw pakket zo snel mogelijk naar u te verzenden, doorgaans zult u het pakket binnen vijf werkdagen, met uitzondering van tussenliggende weekeinden en feestdagen, kunnen verwachten. Indien hier vanaf geweken wordt zullen wij u dit melden via het door u opgegeven e-mailadres.


Hoe wordt mijn raamfolie verzonden?

Wij verpakken en verzenden uw raamfolie in een koker. Deze koker wordt ter verzending aangeboden bij PostNL.


Ik heb maar een heel klein stukje folie nodig, kan ik dat ook bestellen?

Voor hele kleine stukken folie met een maximale breedte van 30 cm kunt u ook bij ons terecht. Wij zullen in dat geval de verzendkosten zo laag mogelijk proberen te houden en de eventuele teveel betaalde verzendkosten retour storten.


Ik heb veel raamfolie nodig, is dit mogelijk?

Het is bij ons ook mogelijk om een hele rol raamfolie te bestellen, afhankelijk van het merk folie zal dit 15 of 20 meter op rol zijn. Wenst u meerdere rollen af te nemen neemt u dan contact met ons op middels het contactformulier op de site, wij zullen u dan een persoonlijke offerte zenden.


Ik moet vanaf een foto beslissen tot aankoop, kan ik mijn raamfolie ruilen?

Nee, raamfolie wordt voor u op maat gesneden en kan daarom niet geruild worden.

Als u twijfelt aan een raamfolie op de site, maak dan gebruik van de mogelijkheid om stalen aan te vragen, dit voorkomt teleurstellingen. Door een staaltje aan te vragen kunt u thuis in alle rust het materiaal bekijken en beoordelen of de folie de gewenste is. Wij streven ernaar de productfoto’s zo realistisch mogelijk te maken, wij zetten ons daar altijd 100% voor in zodat u een goed beeld krijgt van de folie maar desondanks kunnen wij niet voorkomen dat een foto een vertekend beeld geeft. Daarom bieden wij u een relatief goedkope stalenaanvraag mogelijkheid.

 

 

 
 
 
 
 
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.